RSS header - this is hidden

Oppryddingen i proptech-bransjen har begynt

Skrevet av Robert Skramstad Dato: 24.okt.2023

Akkurat nå står vi i en tøff markedssituasjon i eiendomsbransjen. Rentehevingene berører de aktørene som vanligvis investerer penger i innovasjon og teknologi, både i form av å ta i bruk ny teknologi, men også som rene investorer i ny teknologi. Dette tvinger dem til å snu på kronene og revurdere hvem og hva de investerer i. Det fører til at konkurransen skjerpes blant proptech-selskapene som er avhengige av denne kapitalen for å fortsette driften. Det er på høy tid. 

KATEGORIER: Teknologi

Les mer

Eiendomsforvaltning fra A til Å

Skrevet av Eiendomshuset Malling & Co Dato: 17.okt.2023

Default image alt text

Fast eiendom er sannsynligvis vår tids mest lønnsomme investeringsobjekt. Vel og merke med riktig forvaltning. I dagens samfunn er dette sammenfallende med høyteknologisk, effektiv og bærekraftig håndtering av alle de ulike detaljene i den daglige driften, samt kontinuerlig vurdering og iverksettelse av tiltak som øker eiendommens verdi.

Bilde: Peter T. Malling Sr.

KATEGORIER: Eiendomsforvaltning

Les mer

Gode nyheter fra Enova

Skrevet av Karoline Toppe Dato: 10.okt.2023


Gjennom siste periode har det vært fullt fokus på klima fra Enova sin side, og støtteordningene har vært vinklet deretter. Den tradisjonelle energieffektiviseringen av eksisterende næringsbygg har fått mindre oppmerksomhet og i prinsippet liten eller ingen støtte med mindre prosjektet representerer høy grad av innovasjon eller høy risiko.

 

KATEGORIER: Bærekraft og ESG

Les mer

Lav interesse og brå yieldoppgang

Skrevet av Herman Ness Dato: 05.okt.2023


Ønsket eksponeringen mot næringseiendom de neste 12 månedene viser det svakeste sentimentet vi har målt siden undersøkelsens oppstart. Samtidig stiger yieldene med den bratteste kvartalsendringen vi har sett siden undersøkelsens begynnelse i Q1 2017.

KATEGORIER: Analyse

Les mer

Opptakten til en ny Energimerkeforskrift - synket med EU sin taksonomi

Skrevet av Stein Randby Dato: 03.okt.2023

 

Som nevnt i tidligere artikler, har det vært mye frustrasjon i deler av bransjen relatert til annerledeslandet Norge når det kommer til synet på energifleksibilitet og bygningsoppvarming.

KATEGORIER: Bærekraft og ESG

Les mer