RSS header - this is hidden

Market Update January 2020

Skrevet av Herman Ness Dato: 20.jan.2020

Analyseavdelingen i Malling & Co er ute med en ny kortfattet markedsoppdatering for næringseiendomsmarkedet, der vi blant annet kommenterer utviklingen i leiemarkedet og transaksjonsmarkedet det siste året. Ledigheten i Stor-Oslo har holdt seg på rekordlave nivåer gjennom 2019 og leieprisene har steget særlig i sentrum. Likevel var det enkeltområde Bryn-Helsfyr som hadde den største målte veksten på signerte leiekontrakter sammenlignet med året før, med godt over 10 % vekst.

Transaksjonsvolumet ligger an til å komme inn på over NOK 90 mrd. og mye tyder på at 2020 også skal bli et aktivt år på utleie og transaksjon.

I vårt spesialtema ser vi på hvordan boligsegmentet har tatt økende andeler av investeringsvolumet globalt. Vi diskuterer hvorfor bolig har blitt et populært alternativ, og litt om segmentets potensiale i Norge.


DOWNLOAD MARKET UPDATE

Analyseteamet i Malling & Co utgir halvårlige markedsrapporter som er en regelmessig oppdatering på utviklingen i markedet for næringseiendom i Stor-Oslo, Drammen og Stavangerregionen. I tillegg til den seneste markedsutviklingen, kommenteres forventet utvikling i markedet for det kommende halvåret.

Besøk vårt digitale kunnskaps-bibliotek 

Tidligere har vi laget e-bøker med tips og råd innenfor:

  • Eiendomsutvikling
  • Investeringer i næringseiendom
  • Proptech
  • Leietakertilfredshet
  • Valg av kontorlokaler

Klikk her for å komme til Malling & Co sitt digitale kunnskaps-bibliotek

Klikk her for å komme til våre markedsrapporter og ferske analyser av markedet

SKREVET AV


Herman Ness

Herman er utdannet siviløkonom fra BI med etterutdannelse gjennom graduate programmet til A.P Møller-Maersk. Med mange års erfaring fra finans og shipping tok han i 2015 med seg sin erfaring fra disse markedene inn i Malling & Cos satsing på analyse av næringseiendom, hvor han har ansvaret for investeringsmarkedet. Herman brenner for å bruke analyser av investeringsmarkedet til å se attraktive muligheter og det beste beslutningsgrunnlaget for både kunder og eiendomshusets egne rådgivere.